Home » SEO (zoekmachine) » Wat is een responsive website?

Wat is een responsive website?

Als je een website hebt wil je natuurlijk dat je website voor alle bezoekers goed getoond wordt. De irritatie is vast bekend, je opent een website op je mobiel of tablet en dan loopt het niet lekker. Vaak besluit je dan om snel de website te verlaten omdat het te veel tijd kost. Het probleem met zo’n website is dat hij niet responsief is gemaakt. 

Wat is een responsive website? 

Een responsive website is een website die zich aanpast aan het scherm waar de bezoeker de website mee bekijkt. Het maakt dan niet uit of de bezoeker de website bekijkt met een smartphone, tablet of desktop je blijft een gebruiksvriendelijke website behouden.

Waarom een responsive website laten maken?

Eén tip! Laat je website altijd responsief maken, anders sluit je alle mobiele website bezoekers uit. Het aantal bezoekers op mobiel en tablet stijgt nog elk jaar. Eind 2018 kocht zelf 53% van de Nederlanders al op mobiel. Daarnaast beoordeelt Google je mobielvriendelijkheid, is je website niet mobielvriendelijk? Dan kom je lager te staan in de zoekresultaten van Google. Een responsief webdesign is dus nog niet zo gek. 

Hoe werkt een responsive website?

Op een desktop scherm kan je veel meer getoont worden dan op een mobiel scherm. Om te voorkomen dat je websitebezoeker eindeloos moet scrollen kan er voor gekozen worden om bepaalde minder relevante content achterwege te laten of te vervangen. Langere teksten kunnen samengevat worden en grote afbeeldingen en video’s kunnen vertoont worden in een lagere resolutie. Zo laat je website ook nog eens sneller. 

Ook een responsive website laten maken?

Wil je dat jouw website responsive getoont word? En daardoor dus automatisch hoger komt in de zoekresultaten? Neem contact op! Creating Marketing staat te springen om voor jou een website te bouwen. En zo het web een stukje mobielvriendelijker te maken.