Home » Onze expertise » SEO (zoekmachines)

Wordt online beter vindbaar

95% van de Nederlanders begint hun zoektocht naar een product of bedrijf online. Om aandacht te trekken van je doelgroep is het dus belangrijk om bovenaan te staan.

Resultaten die wij behalen

Z

Stijging in website bezoekers

Z

Verhoogde merkbekendheid

Gratis online vindbaarheid check

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is het zo hoog mogelijk scoren in de organische (niet betaalde) zoekresultaten van Google. Door onder andere content optimalisatie, linkbuilding en het optimaliseren van de website techniek verbeteren we jouw positie in Google. Bij deze strategie duurt het een tijdje voordat de inzet zichtbaar is. Maar met een beetje geduld en doorzettingsvermogen wordt dit beloond met een toppositie.

De voordelen van Zoekmachine Optimalisatie

  • Zoekmachine optimalisatie is voor de lange termijn
  • Meer websitebezoekers (webverkeer)
  • Gezien worden door jouw relevante doelgroep
  • Op een goedkopere manier online zichtbaar worden 
  • Meer waarde bieden aan je klanten. 
  • Naast Google is zoekmachine optimalisatie ook geschikt voor andere zoekmachines.

De stappen naar succes

Stap 1: Doelstellingen

Als bedrijf is het heel belangrijk om goede doelstellingen in kaart te hebben. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek stellen we samen concrete doelen op. Hierdoor kunnen we zien welke kansen er voor jou liggen als bedrijf. Aan de hand hiervan maken wij een voorstel voor de uitvoering inclusief alle kosten.

Stap 2: Nulmeting

Tijdens de nulmeting kijken we naar de resultaten die het bedrijf heeft behaald in het verleden. Vervolgens gaan we op zoek naar de meest relevante zoekwoorden. Hierbij kijken we ook wat de concurrent doet.

Stap 3: Analyseren & Rapporteren

Met handige tools verzamelen wij de data die binnen komt. Aan de hand van deze data maken wij een overzichtelijk rapport die we regelmatig bespreken. Zo kunnen we naar wens altijd nog bepaalde zaken bijsturen.

Stap 4: Optimaliseren

Aan de hand van de verzamelde gegevens kijken wij waar nieuwe kansen zijn bijgekomen, zodat we hierop kunnen inspelen. Eventuele wijzigingen worden aangepast en zoekwoorden worden geoptimaliseerd. Hierna kunnen we door met de volgende ronde.

SEO: Optimalisatie van je website op 4 punten

1. Technische optimalisatie

Google en ook bezoekers hechten veel waarde aan technische optimalisatie. Voor een bezoekers is het namelijk vervelend wanneer zij een 404-code tegen komen. Dit betekend dat de url niet bestaat. Daarnaast is het vervelend wanneer bezoekers lang moeten wachten tot de pagina geladen is. 

Dit wil je natuurlijk graag voorkomen. Door een goed technisch geoptimaliseerde website kan Google namelijk beter je pagina’s indexeren. Zo zorg je voor een gebruiksvriendelijke website voor je bezoeker en ook voor Google.

2. Content optimalisatie

Hoe langer, een bezoeker op jouw website blijft hoe hoger, je in Google komt te staan. Je kan het vast al raden. Maar hoe zorg je ervoor dat je bezoeker langer op je website blijft? Juist, door content te plaatsen die matched met de behoefte van je doelgroep. Met content bedoelen we tekst, afbeeldingen en video’s.

Daarnaast begrijpt Google tegenwoordig ook de inhoudelijke content van jouw pagina. Google weet daardoor welke zoektermen relevant zijn voor jouw website en deze halen wij eruit en verwerken we in de teksten.

3. Linkbuilding   

Met linkbuilding zorg je ervoor dat je de autoriteit van je website vergroot. Je gaat hierbij op zoek naar waardevolle backlinks afkomstig van externe websites. Hoe groter de autoriteit van je website, hoe beter je scoort in de zoekresultaten. Het klinkt erg gemakkelijk maar Google heeft zo zijn voorwaarden. Bij Creating Marketing zorgen wij ervoor dat we linkbuilden zonder dat deze voorwaarden worden overschreden.

4. Optimalisatie voor spraak

Optimalisatie voor spraak is voor Nederlandse begrippen relatief onbekend. In Amerika is deze manier van zoeken een grotere trend. De verwachtingen zijn dat Nederland hierin snel zal volgen. Wij willen een stap voor zijn op uw concurrent. Daarom bieden wij deze dienst aan in onze pakketten en komen we hier graag op terug in een vrijblijvend gesprek.

Zin in een virtuele koffie?
Maak een afspraak